Därför skapar vi höstlovsmagi, igen!

I samarbete med länets kommuner och föreningslivet arrangerar vi kostnadsfria aktiviteter för barn och unga under höstlovet vecka 44. Det är en fortsättning på fjolårets succé Ett magiskt höstlov då 169 kostnadsfria aktiviteter arrangerades i länets åtta kommuner och nästan 10 000 barn deltog.

Fjolårets succé Ett magiskt höstlov är tillbaka!
LF Jämtland har ett stort engagemang för länets utveckling och inte minst barn och unga.

Höstlovsaktiviteterna är en del i LF Jämtlands starka engagemang för barn, unga och deras fysiska och psykiska hälsa. Föreningarna skapar gemenskap i trygga miljöer där barn och unga kan utvecklas och växa. De positiva effekterna av föreningsaktivitet är väl dokumenterade och bidrar till stora samhällsvinster och målet med höstlovet är att få ännu fler barn och unga in i föreningslivet.

Ett magiskt höstlov är fortsättningen på förra årets höstlovssatsning som överträffade alla förväntningar. Förutom alla barn som provade nya aktiviteter så fick föreningslivet välförtjänt uppskattning och inte minst medel att genomföra något riktigt roligt.
- Vi har mötts av så mycket positiv återkoppling. Föreningarna arbetar med små marginaler och det känns väldigt bra att vi också kan stärka dem, säger Lars Rådström vd på LF Jämtland.

Barn och unga, vår gemensamma framtid

LF Jämtland har ett stort engagemang för länets utveckling och inte minst barn och unga. Förra året startades LF Jämtland Support med mikrobidrag för att fler ska ha råd att var med i en förening. Sedan flera år tillbaka får också högstadieelever på visa skolor i länet läxhjälp för att nå sina mål och godkända betyg.  

Att LF Jämtland kan vara en positiv kraft i länet för barn, unga och i andra områden beror på bolagsformen. På juridikspråk är LF Jämtland ett ömsesidigt bolag. I klarspråk betyder det att företaget inte har aktieägare utan ägs av kunderna.
- Vi är ett lokalt bolag som ägs av våra kunder. Vi har funnits i över 175 år och att arbeta för länets bästa och framtid är en viktig del i vår strategi. Att länet och vi som bor här mår bra är också bra för oss, säger Lars Rådström vd på LF Jämtland.

Fram till 15 september kan föreningar via kommunerna söka medel för att arrangera en höstlovaktivitet. Höstlovsaktiviteterna är inte det enda som skapar höstmagi, vecka 45 är det val till LF Jämtlands fullmäktige med aktiviteter och allsång i  Berg, Krokom och Åre kommun.

 

Se alla nyheter