Så söker du ekonomiskt stöd till din förening – experten tipsar!
Att söka ekonomiskt stöd är något som många kanske tycker är svårt, men så behöver det inte vara. Här går vi igenom allt du behöver veta när du och din förening ska söka stöd från LF Gävleborgs samhällsfond.
- Innan du börjar fylla i ansökan så ska du gå in på vår webbplats och ladda ner den checklista som vi tagit fram. Den är enkel och konkret i sin utformning, och bäst av allt: du får koll på vilken typ av uppgifter som vi efterfrågar, säger Jari Myllykoski, marknads- och eventkoordinator på LF Gävleborg.
När du samlat ihop alla uppgifter du behöver kan du sedan, snabbt och smidigt, fylla i ansökan.
- Tänk också på att du kan skicka in din ansökan när som helst under året - vi delar ju faktiskt ut pengar varje kvartal. Och skulle det vara så att du söker och får ett nej, ge inte upp. Kolla om du på något sätt kan förbättra din ansökan och prova igen, säger Jari.
Vad händer efter att du ansökt? Fyra gånger per år träffas en särskild utdelningskommitté för att ta beslut om alla ansökningar som kommit in. Därefter får du besked och du och din förening har fått stöd eller inte.
Fokus på barn och ungdomar
Genom samhällsfonden vill vi på LF Gävleborg stötta föreningar och verksamheter som arbetar utvecklande och hållbart, för våra barn och ungdomar och för Gävleborgs bästa. Målet är att skapa trygghet för människor som lever och verkar här, i Gävleborg.
Vem får söka stöd från vår samhällsfond och vilka kriterier är det som gäller? Vi har tagit fram en FAQ med vanliga frågor och svar om vår samhällsfond. Den hittar du här.
- Du kan också kontakta oss om du har funderingar, säger Jari.
Kontakt:
- Jari Myllykoski, marknads- och eventkoordinator på LF Gävleborg. Du når Jari på jari.myllykoski@lfgavleborg.se och/eller 026-147621.
Tänk på det här när du söker ekonomiskt stöd – Jaris 5 tips!
- Börja med att ladda ner vår checklista. Innan du fyller i din ansökan så rekommenderar vi att du går in på samhällsfondens webbplats och laddar ner och läser igenom vår checklista. Då får du bättre koll på vilka uppgifter som vi kommer att efterfråga när det är dags att ansöka.
- Lägg lite extra tid på några av våra frågeställningar. Till exempel vad är bakgrunden till det initiativ som du och din förening nu genomför, och vad vill ni uppnå med det? Hur planerar ni att nå era uppsatta mål, och hur ser er budget och finansiering ut? Med rätt förberedelser kommer det bli lättare, och gå snabbare, när det slutligen är dags att fylla i ansökan.
- Gör ansökan digitalt – på vår webbplats. När du samlat ihop alla uppgifter så är det dags att fylla i din ansökan. Det gör du här.
- Ansökan kan göras när som helst under året. Vi delar ut pengar varje kvartal. Under 2025 kommer sista ansökningsdatum för respektive kvartal att vara: 28 februari (kvartal 1), 7 maj (kvartal 2), 27 augusti (kvartal 3) och 5 november (kvartal 4). Och du, skulle det vara så att vi inte beviljar dig stöd så ska du inte ge upp. Prova igen! Maxbeloppet att söka per år och förening är 200 000 kronor.
- Vi hjälper dig. Har du funderingar som rör vår samhällsfond? Vi har tagit fram en FAQ med vanliga frågor och svar om vår samhällsfond. Den hittar du här. Du kan också kontakta oss om du har funderingar.