Årets UngDomare utsedda

För sjunde året i rad delade LF Dalarnas i samarbete med Dalarnas Fotbollförbund i lördags ut stipendium till två unga domare. Det var i halvtid under matchen mellan IK Brage och Trelleborgs FF som Amelia Hagberg och Alvin Erikhans fick ta emot ett stipendium på 5 000 kronor vardera för sina goda insatser under året.

- Det är jätteroligt att ha möjligheten att uppmärksamma två unga domare och deras viktiga roll inom fotbollen. Domarna är föredömen och spelar en otroligt viktig roll både på- och utanför planen, säger Linn Gustafzzon, sponsringsansvarig på LF Dalarnas.

Årets UngDomare - Amelia Hagberg och Alvin Erikhans

Amelia har varit domare i fem år. Hon spelade tidigare fotboll i Säters IF, men slutade för tre år sedan och satsar nu på domarkarriären. I år har hon dömt matcher i damtrean. Det hon gillar mest med att vara domare är att utvecklas och nå nya mål, samt utbytet med andra domare. Alvin Erikhans har varit domare i fyra år, och domarintresset startade då han själv, som spelare, ofta var besviken på domaren. Han ville bli bättre och visa att det finns bra domare och drivs av att döma så bra matcher som möjligt – både för domare, spelare och ledare. Alvin spelade tidigare fotboll i Korsnäs, men avslutade spelarkarriären för drygt två år sedan. Denna säsong har Alvin gjort debut som herrdomare upp till division 5.

Ett sätt att stärka ungdomsfotbollen

Avsikten med vårt projekt UngDomare har sedan starten 2017 varit att stärka unga domare. Förutom att årligen dela ut ett stipendium så erbjuder LF Dalarnas även utbildning via Dalarnas Fotbollsförbund. Det finns en mängd utbildningar för ledare, föräldrar och aktiva spelare för att motverka diskriminering, trakasserier och kränkningar inom idrotten, något som unga domare ofta utsätts för men inte tidigare fått utbildning att hantera.
- Vi satsar på att stärka de unga domarna genom utbildning för att öka självkänslan, lära sig hantera konflikter med vuxna och jämnåriga, att växa med rollen och vikten av att stödja varandra, säger Linn Gustafzzon.

Våra kriterier för UngDomare

  • En UngDomare vågar stå upp för rätt och fel, klarar av att ta snabba beslut och löser konflikter.
  • En UngDomare gillar sin sport, fysisk träning och att lära sig reglerna.

För ytterligare information kontakta gärna:

Linn Gustafzzon, sponsoransvarig på LF Dalarnas
023-93260 | 070-2340704
linn.gustafzzon@dalarnas.se

Se alla nyheter