Mathias Collén ny vd på Länsförsäkringar Fondliv

Mathias Collén har utsetts till vd för Länsförsäkringar Fondliv och efterträder Tua Holgersson som slutade i höstas. Han tillträder tjänsten 1 februari 2020.

mathias-collen-1200x675

– Det är med glädje vi kan informera om att vi anställt Mathias Collén som chef för Affärsenhet Liv och vd för Fondliv. Mathias har en gedigen erfarenhet från livaffären både från Länsförsäkringar och även från Skandia. Han känner också länsförsäkringsgruppen väl, säger Fredrik Bergström, vd Länsförsäkringar AB.

Mathias Collén är sedan maj 2019 affärschef på Affärsenhet Liv på Länsförsäkringar AB med ansvar för distribution och administration. Tidigare var han affärsområdeschef Företag på Länsförsäkringar Stockholm och innan dess chef för försäljning stora företag, organisationer och kryssval på Skandia.

– Att få möjlighet att verka i det kundägda Länsförsäkringar i en tid när tekniska språng och ökade krav på hållbarhet, enkelhet och transparens blivit vanligt, känns mycket inspirerande. Vi inom Länsförsäkringsgruppen har inga andra lojaliteter än att få överträffa våra nästan fyra miljoner kunders förväntningar, varje dag. Jag ser fram emot att få ta över som vd på Länsförsäkringar Fondliv och fortsätta den fina resa som bolaget påbörjat, säger Mathias Collén.

För ytterligare information kontakta:

Fredrik Bergström, vd Länsförsäkringar AB. Tel. 070-532 26 60, fredrik.bergstrom@lansforsakringar.se

Länsförsäkringars pressjour. Tel. 08-588 418 50, press@lansforsakringar.se

Dokument & länkar

Se alla pressmeddelanden