Ännu fler ansvarsfulla fonder för kunderna i Länsförsäkringar

– Vi vill ge våra kunder förutsättningar att få en så bra pension som möjligt både vad gäller avkastning och hållbarhet och med start den 18 oktober och fortsatt under november lanserar vi fyra nya fonder i Länsförsäkringars fondförsäkringsutbud. Vi flyttar även kundernas kapital i flera befintliga fonder till andra fonder där vi ser att avkastningspotentialen och hållbarhetsnivån är bättre, säger Jim Rotsman, produktchef inom Länsförsäkringars fondlivverksamhet

Jim Rotsman
Foto: Länsförsäkringar

Totalt berörs 50 000 av Länsförsäkringars kunder med ett kapital om cirka 4 miljarder kronor. De nya fonderna i fondförsäkringsutbudet i oktober är JP Morgan China och BlackRock ESG Euro Corporate Bond och i november inkluderas Handelsbanken Hälsovård Tema och Aberdeen Standard Responsible Global Asset Strategies (RGAS).     

–Vår vision är att våra kunder ska få en så hög och hållbarhetsinriktad pension som möjligt och på sikt i stort sett enbart erbjuda fonder som främjar hållbarhet eller har det som mål för att kunderna ska kunna vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling och ett lägre klimatavtryck, säger Jim Rotsman.

Nya fonder inom fondförsäkring under oktober och november

  • JP Morgan China (18 oktober)
  • BlackRock ESG Euro Corp Bond (18 oktober)
  • Handelsbanken Hälsovård Tema (12 november)
  • Aberdeen Standard Responsible Global Asset Strategies (RGAS) (12 november)

Fonder som upphör i utbudet i november samt ersättningsfond

Nuvarande fond Ersättningsfond
SEB Global Aktiefond Länsförsäkringar Global Vision
Fidelity EMEA Fidelity Emerging Markets
BlackRock Euro Corp Bond BlackRock ESG Euro Corp Bond
Aberdeen Standard GARS Aberdeen Standard RGAS
Catella Sverige Aktiv Hållbarhet SEB Sweden Equity Fund        
SEB Asset Selection     Norron Target

Alla nya fonder och ersättningsfonder främjar hållbarhet eller har hållbarhet som mål enligt disclosureförordningen (SFDR).

Länk till Länsförsäkringars pressrum

Länk till Länsförsäkringar på Twitter

För ytterligare information kontakta:

Jim Rotsman, produktchef inom Länsförsäkringars fondlivverksamhet, telefon 070 - 747 2247

Länsförsäkringars presstjänst, telefon 08 – 588 41850, press@lansforsakringar.se

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden