Av: Mattias Haräng

Föreningar får 45 000 kronor till sommarlovsaktiviteter

Moheds vattenskidklubb, SAIK Bandy, Storviks Schackklubb och Sandvikens AIK Bowling har beviljats ekonomiskt stöd från LF Gävleborgs samhällsfond. Totalt handlar det om nästan 45 000 kronor. Pengarna kommer att gå till sommarlovsaktiviteter så som vattenskidåkning, sommarläger, schack och utomhusbowling.

- Sommarlovet kan kännas oändligt, men det behöver inte vara stora saker som gör skillnaden mellan ett sommarlov som känns som en evighet – och ett som man önskar aldrig tog slut. Därför stöttar vi initiativ av det här slaget. Som kund är du med och bidrar, säger Jari Myllykoski, marknads- och eventkoordinator på LF Gävleborg.

En av föreningarna som får ta del av pengarna är Moheds vattenskidklubb.

- Vi är jättetacksamma för det här stödet. Det innebär att vi kan köpa in fler våtdräkter och flytvästar, säger Tomas Olsson, kassör i Moheds vattenskidklubb.

Och just nu planeras det inför sommaren. I år kommer föreningen dels anordna en vattenskidskola, dels ha så kallade prova på-dagar. Att delta på aktiviteterna kostar inget.

- För oss är det viktigt att barn och ungdomar har något roligt, och meningsfullt, att göra på sommarlovet, säger Tomas.

De här föreningarna får pengar till sommarlovsaktiviteter:

  • Moheds vattenskidklubb Får 10 000 kronor. Pengarna kommer att gå till utrustning så som våtdräkter och flytvästar. Moheds vattenskidklubb vill att barn och ungdomar ska få möjligheten att prova på vattenskidåkning. Därför kommer man under sommaren att anordna en vattenskidskola och prova på-dagar. Det kostar inget att delta.

  • SAIK Bandy 20 000 kronor till Högbolägret. Det är ett sommarläger som anordnas under veckorna 26 och 27. Syftet är att ge barn och ungdomar, oavsett bakgrund, chansen till en bra start på sommaren. Hur är man en bra kompis? Det är en central fråga under lägret.

  • Storviks Schackklubb får också fått ekonomiskt stöd (5 000 kronor). I sommar planerar föreningen att genomföra en sommarschackskola. Tack vare det ekonomiska stödet kommer man, under sommarschackskolan, kunna bjuda på enklare förtäring.

  • Sandvikens AIK Bowling 9 000 kronor. Föreningen vill visa upp bowling för barn och ungdomar som ännu inte har hittat till bowlinghallen. Därför satsar man på konceptet Bowla utan hall. Under sommaren kommer Sandviken AIK Bowling kommer bland annat att vara med på aktiviteter så som Idrottens dag.

LF Gävleborgs samhällsfond

2016 startade LF Gävleborg en särskild fond där man årligen avsätter 1,2 miljoner kronor till föreningar och verksamheter som vill göra skillnad för barn och unga i vårt län. Organiserade fritidsaktiviteter som att spela i ett lag, vara med i en teatergrupp eller en förening har positiva effekter på barns och ungas hälsa. Det bidrar också till en känsla av meningsfullhet. Allt detta tillsammans ger bättre förutsättningar att klara skolan och ta steget ut i vuxenlivet. Därför återinvesterar LF Gävleborg i meningsfulla sammanhang, trygga platser och vuxen närvaro bland våra barn och unga. Är du engagerad i en förening eller verksamhet som anordnar aktiviteter för barn och unga? Då kan du söka ekonomiskt stöd från LF Gävleborgs samhällsfond. Mer information om hur du går tillväga finns här!

Se alla pressmeddelanden