Länsförsäkringar Liv höjer återbäringsräntan i Nya Trad och Gamla Trad

Länsförsäkringar Liv höjer återbäringsräntan i sparformerna Nya Trad och Gamla Trad från 1 september 2024. I Nya Trad höjs återbäringsräntan från 7 till 9 procent och i Gamla Trad höjs den från 6 till 8 procent, före skatt och avgifter.  

Jakob Carlsson

Höjningen är ett resultat av starka nyckeltal och god avkastning på placeringstillgångarna. Hittills i år till och med 31 juli uppgick avkastningen i Nya Trad till 8,7 procent och i Gamla Trad till 5,9 procent.

Både avkastningen och nyckeltalen har fortsatt att utvecklas starkt under sommaren vilket nu möjliggör ytterligare en höjning av återbäringsräntan för 400 000 kunder. Dessutom ger Garantiförvaltningen, som har samma framgångsrika förvaltningsmodell, en hög avkastning till kunderna på 8,6 procent till och med sista juli, säger Jakob Carlsson, vd Länsförsäkringar Liv.

De senaste tio åren, fram till 30 juni i år, har återbäringsräntan i genomsnitt varit 6,7 procent per år i Nya Trad och 6,4 procent i Gamla Trad. De senaste fem åren har återbäringsräntan i genomsnitt varit 6,3 procent per år i Nya Trad och 10,7 procent i Gamla Trad. I Garantiförvaltningen har avkastningen de senaste fem åren varit 7,2 procent i snitt per år.

Den 30 juni uppgick konsolideringen till 118 procent i både Nya Trad och Gamla Trad. Länsförsäkringar Livs solvensgrad uppgick vid samma tidpunkt till 179 procent och kapitalkvoten var 232 procent.

Läs mer om Nya Trad och Gamla Trad
https://www.lansforsakringar.se/stockholm/privat/pension/forvaltningsformer/traditionell-forvaltning/

Läs mer om Garantiförvaltningen

https://www.lansforsakringar.se/stockholm/privat/pension/forvaltningsformer/garantiforvaltning/

Länk till Länsförsäkringars pressrum

För ytterligare information kontakta:

Jakob Carlsson, vd Länsförsäkringar Liv, telefon 073 - 964 1455

Länsförsäkringars pressjour, telefon 08 – 588 41850, press@lansforsakringar.se

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden