Banktjänsteman - BTP

För dig som är anställd inom bankbranschen.

Du som är banktjänsteman har en tjänstepension kallad BTP. BTPK är en kompletterande del av BTP2 och det är den delen du kan placera här hos oss på Länsförsäkringar. Din arbetsgivare betalar in en procentsats av din lön till din tjänstepension, den delen bestämmer du själv över hur den ska placeras. För dig erbjuder vi en fondförsäkring där dina pensionspengar ska vara trygga. Du får samtidigt möjlighet till bra avkastning.

  • Enkel och trygg entréfond som blir tryggare ju närmare pensionen du kommer
  • Brett utbud av valbara fonder för den som vill skapa en individuell portfölj

Flytt

Är du anställd på ett företag med ett kollektivavtal har du med största sannolikhet avtalspension. En del av din lön sätts av till avtalspension av din arbetsgivare och tillhandahålls av försäkringsbolagen.
Flytträtt finns inom de flesta avtal och du kan själv avgöra hur pengarna ska placeras. Vill du ta reda på hur DIN pension ser ut? Läs mer om flytträtt och få en samlad överblick över din pension genom att logga in med ditt mobila Bank-ID på minpension.se

Hur gör jag mitt val?

Du gör enkelt ditt val genom att logga in med ditt mobila Bank-id på valcentralen.se och följ sedan anvisningarna, eller kontakta valcentralens kundtjänst på telefon 0771-44 44 00

Skydd för familjen

Du kan välja om du vill ha ett efterlevandeskydd till din pension.
Läs mer om efterlevandeskydd på valcentralen.se

Hur placeras mina pengar?

Hos Länsförsäkringar kan du välja att placera dina pensionspengar i fondförvaltning. Då placeras dina pengar till att börja med i en Länsförsäkringar Sparmål-fond som automatiskt anpassas till din ålder. Fonden är till en början en bred aktiefond och aktiedelen minskar när du närmar dig pension. Du kan när som helst byta fonder till någon annan av de rabatterade fonder som Länsförsäkringar erbjuder dig med BTP. Bytet är helt kostnadsfritt.
Läs mer om våra sparmålfonder i spalten till höger.

Om du inte gör ett val

Om du inte gör något val, hamnar hela din pensionsinbetalning i en försäkring med traditionell förvaltning hos Alecta i en traditionell pensionsförsäkring med obligatoriskt familjeskydd men utan återbetalningsskydd.

Du som har försäkring med traditionell förvaltning sedan tidigare

Om du har en försäkring med sparande i traditionell förvaltning sedan tidigare rekommenderar vi dig att titta på vårt erbjudande om att ändra villkor till Nya Trad. Där är förutsättningarna för högre återbäringsränta bättre vilket i sin tur ger en bättre tillväxt i din försäkring.

Läs mer om Nya Trad


Priser för anställda i bankbranschen

Insättningsavgift*: 0kr

Förvaltningsavgift** 0,50%

Fast avgift*** 80kr

Vid fondförvaltning tillkommer fondernas förvaltningsavgifter.

* Procent på inbetalning.
** Procent på förvaltat kapital per år.
*** Per försäkring och år.

Observera att avgifterna gäller för senast tecknade avtal.
För avgifter gällande tidigare tecknade avtal kan andra avgifter förekomma, vänligen kontakta vår kundservice på telefonnummer 0771-401 406 vid frågor.

Mer information

Villkor

Produktblad

Valbara fonder för BTPK

LF Sparmålfond

Läs mer om BTP och gör ditt val på valcentralen.se