Reseförsäkring

Extra trygghet under resan

I din hemförsäkring ingår en reseförsäkring. Men i vissa fall kan du vilja ha ett mer omfattande skydd. Teckna utökat reseskydd så får du bland annat avbeställningsskydd och ersättning om du blir försenad.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Allt om reseförsäkring på ett ställe

Känn dig trygg på resan

I din hemförsäkring ingår ett reseskydd som gäller under resans första 45 dagar. Försäkringen gäller även för dina barn under 18 år som följer med på resan, även om de inte bor i samma bostad som du.

Om du betalar din resa med vårt bankkort får du ett extra reseskydd där det bland annat ingår avbeställningsskydd. Vill du ha ett mer omfattande reseskydd finns flera tilläggsförsäkringar. Vi ger också råd och tips som kan vara bra inför din utlandsresa.

Trevlig resa!

Viktig information om du blir sjuk eller skadad

Om du råkar ut för en olycka eller blir sjuk, ska du kontakta läkare på resmålet för läkarintyg från första sjuk- eller skadedagen. Glöm inte att ta med ditt försäkringsnummer och EU-kortet. Vid allvarligare sjukdom eller olycksfall, kontakta SOS International på telefon +46 8 670 40 00.

Läs mer om vad du gör om du blir sjuk utomlands


Vad gäller reseförsäkringen för?

Innehåll
Hemförsäkring
Utökat reseskydd

Om du blir akut sjuk eller om du skadar dig i en olycka under resan. Vi betalar nödvändiga och skäliga kostnader för vård och hemtransport.

Om du får akuta tandbesvär under resan. Högsta ersättning är 5 000 kronor för tillfällig behandling.

Om ditt incheckade bagage blir skadat eller stulet. Högsta ersättning är 100 000 kronor.

Om dina pengar eller värdehandlingar blir stulna. Högsta ersättning är 5 000 kronor respektive 10 000 kronor.

Om det inträffar en naturkatastrof eller om krig utbryter och du omedelbart måste resa hem. Högsta ersättning är 10 000 kronor.

Om du tvingas avbryta din resa på grund av akut sjukdom eller olycksfall. Du får ersättning med högst 500 kronor per dag som längst i 45 dagar. Du som har utökat reseskydd får ersättning med mest 1000 kronor per dag.

Om du påbörjat din resa till eller från Norden och på grund av en plötslig och oförutsedd händelse kommer för sent och missar avgången. En sådan händelse är exempelvis ett hastigt uppkommet oväder eller en trafikolycka.

Du får som högst 5 000 kronor i ersättning för att ansluta dig till resan. Du som har utökat reseskydd får högst 15 000 kronor i ersättning.

Om du blir akut sjuk och inlagd på sjukhus under mer än halva antalet resdagar. Högsta ersättning är 45 000 per person och totalt högst 75 000 kronor.

Om du på grund av akut sjukdom måste avboka resan. Högsta ersättning är 45 000 kronor per person och totalt högst 75 000 kronor.

Om du inte kommer fram i tid – högsta ersättning är 3 000 kronor per person. Om ditt bagage inte kommer fram i tid till resmålet på utresan – högsta ersättning är 2 000 kronor per väska och totalt högst 10 000 kronor.

ATT TÄNKA PÅ...

För att få full ersättning ska du vara aktsam med dina saker och särskilt försiktig med pengar, värdehandlingar och stöldbegärlig egendom. Bor du på hotell ska du låsa in dina värdesaker i säkerhetsbox eller resväska. För att läsa mer om vad aktsamhet och stöldbegärlig egendom innebär, se villkoren för hemförsäkringen.


Snabbguide – vilket reseskydd passar dig?

Hur länge ska du vara utomlands?
Vill du att försäkringen täcker avbeställningsskydd och ersättningsresa om du blir sjuk?
Vad ska du göra utomlands?

Mer om reseförsäkring

Utökat reseskydd

Extra trygghet under resan

Utökat reseskydd

Tilläggsförsäkring som ger mer omfattande skydd än den som ingår i hemförsäkringen. Bland annat ett avbeställningsskydd och ersättning om du blir försenad på resan. 

Vid längre utlandsvistelse

Reseskydd för en längre tid

Längre utlandsvistelse

Vid en längre utlandsvistelse för exempelvis studier eller arbete räcker inte det skydd du har i din hemförsäkring. Här hittar du en försäkringslösning som är anpassad efter dina behov.

Råd vid resa

Allt du behöver veta inför och under resan

Råd vid resa kompass

Här hittar du praktiska tips inför din resa, allt om bilsemestern och hur du beställer resekort. Här finns också viktig information om var du kan vända dig om du drabbas av skada eller sjukdom i utlandet.

Sjuk eller skadad innan resan?

Har du en allvarlig eller livshotande sjukdom finns det saker du bör tänka på innan du åker på en utlandsresa. Detsamma gäller även när du brutit en arm eller ett ben.

Ta med dig appen på resan

I appen kan du spärra kortet tillfälligt, låsa och låsa upp ditt betalkort för olika regioner och anmäla flera vanliga reseskador (som ett försenat bagage).

Resekortet i appen

Det är viktigt att du har resekortet när du ska ut och resa. Där hittar du all viktig information om din försäkring och viktiga telefonnummer om olyckan skulle vara framme.


Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

 

Anmäl skada

Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt. 

Mer om skadeanmälan