Utbildningar i första hjälpen för barn

Vi på Länsförsäkringar Skåne vill att du ska känna dig trygg även om något oväntat skulle hända. Vi erbjuder därför dig som kund att till ett förmånligt pris gå en utbildning i första hjälpen. Se även våra filmer längre ned på sidan.

Ambulanssjuksköterskan Mathias Wittgren håller i utbildningarna. Han varvar teori med praktik på dockor och efter den nästan tre timmar långa undervisningen känner du igen tecken på allvarliga tillstånd och vet hur du ska agera. Utbildningarna finns i två varianter, en för barn och en för seniorer, se mer info om den för barn nedan.

Som kund i Länsförsäkringar Skåne är ditt pris subventionerat. För en person kostar en kurs 195 kronor (ordinarie pris 390 kronor) och 250 kronor för ett par.

Första hjälpen för barn

En isglass mot getingstick i munnen, bara ljummet, inte kallt, vatten på brännskador och medicinskt kol om man svalt något giftigt. Det är några av de råd du får på vår utbildning i första hjälpen för barn. På kursen går vi också igenom några vanliga tillbud som till exempel fallskador, feberkramp, kvävning och allergisk reaktion.

Utbildningen vänder sig till dig som har barn, barnbarn eller barn i din närhet som är i ålder från noll till tolv år.

Anmäl dig här

 

Filmer 1-2-3- akuten

Här har vi samlat filmer som visar vad ni ska göra om något oväntat skulle hända. De visar vad du ska göra i väntan på ambulans.

Fördjupning - Svagt skydd för samhällets minsta

Många tror att barn har ett fullgott skydd genom skolan och försäkringskassan, men samhällets grundskydd är tyvärr dåligt.

Barnförsäkring

Med vår barnförsäkring kan du vara trygg redan från födseln. Försäkringen gäller om ditt barn skulle drabbas av sjukdom eller olycksfall.