Spara

Börja spara direkt

Om du redan är kund hos oss kan du logga in och börja spara direkt.

Vill du börja spara hos oss?

Välkommen att höra av dig så hittar vi de bästa möjligheterna för dig.

Bästa fondbolag 2019

Länsförsäkringar Fondförvaltning är det kundägda fondbolaget som år efter år levererar en bra avkastning. Den fina historiken resulterade i att Länsförsäkringar Fondförvaltning utsågs till Sveriges bästa fondbolag 2019.

Läs mer om utmärkelsen

Kom igång med ditt sparande

Vad sparar du till?
Länskonto

På det här kontot växer pengarna tryggt. När du har 50 000 kronor på kontot får du dessutom en högre ränta på hela beloppet.

Mer om Länskontot

När vill du nå målet?
När är du född?
När vill du ta ut pengarna?

Sparförslag

Det är alltid klokt att spara och även små belopp växer över tid. Du kan spara med automatisk dragning från lönen varje månad så vet du att det blir av och sparar du i fonder behöver du inte ägna tid åt att tajma marknaden rätt, då du sprider risken över tid. Du kan också göra engångsinsättningar. Tips på hur du kan lägga upp ditt sparande:

  1. Buffert - för oförutsedda utgifter där pengarna är lättillgängliga och risken låg, ungefär två månadslöner kan vara klokt att ha.
  2. Mål - för att förverkliga en dröm, exempelvis en resa, ny bil eller när du ska renovera.
  3. Pensionen - för att ha goda dagar även när du går i pension.
  4. Barnen - för att hjälpa barnen att komma igång.

spara1-shopping-1200x600.jpg

Olika sätt att spara

Vilket konto passar dig?

Värdepapper eller sparkonto

Vill du spara på ett konto med värdepapper som har möjlighet till högre avkastning men också en högre risk? Eller vill du hellre spara tryggt på ett konto? Se vad som passar dig bäst. 

Fonder

Välj risknivå och delaktighet

Vi har olika alternativ för dig som vill placera i fonder. Du väljer hur länge och hur mycket du vill spara samt vilken risk du kan tänka dig, resten sköter våra fondförvaltare. 

Aktier

Handla aktier med låg avgift

Aktiehandel passar dig som är beredd att ta en viss risk för möjligheten till högre avkastning. Hos oss kan du handla med svenska aktier och aktierelaterade värdepapper.

Andra värdepapper

För dig som vill ta ett steg till

Det finns flera andra alternativ för ditt sparande om du exempelvis vill investera i mer svårtillgängliga marknader eller spara säkert med chansen att göra en stor vinst.

Andra värdepapper

Marknaden just nu

Riskinformation 

Våra bedömningar av aktie- och räntemarknaderna utgår från prognoser och är inga garantier. Sparande i fonder och aktier innebär alltid en risk. Fonder och aktier kan såväl öka som minska i värde. Det beror bland annat på börs-, ränte- och valutautvecklingen. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Läs mer om riskerna vid fondsparande

Aktiemarknaden   
USA
Sverige
 Europa  
Japan
Tillväxtmarknader
Läs mer om aktiemarknaden

Månadens sammanfattning av marknadsläget

Varje månad sammanfattar våra experter det aktuella marknadsläget. Då får du en uppdatering av vår marknadssyn, information om aktuella händelser och de senaste spar- och placeringsförslagen.

Läs våra marknadsbedömningar