Trygghet för kunder som erbjuder flyktingar gratis boende

Länsförsäkringar Halland öppnar upp hemförsäkringen till att även omfatta flyktingar som erbjuds gratis boende.

Varje dag anländer tusentals flyktingar till Sverige, en del till oss i Halland. Många öppnar sina hem för dem som är i akut behov av någonstans att bo. För att underlätta i denna situation, har vi valt att låta våra försäkringstagares hemförsäkring även omfatta de flyktingar som erbjuds gratis husrum.

- Det känns som en självklarhet att inte lägga hinder i vägen för dem som tar emot människor på flykt, säger Vedat Zolufi, chef Privat Försäkring hos Länsförsäkringar Halland.

Förutsättningar:

  • Möjligheten avser flyktingar som ännu inte är folkbokförda i Sverige och som får bo kostnadsfritt hos någon av våra hemförsäkringstagare.
  • Om man väljer att låta en flykting bo i en övernattningslägenhet eller fritidshus gäller hemförsäkringen även där, oavsett vilket län ditt extra boende ligger i.
  • Det här är ett undantag i våra villkor, som i ett första steg gäller i 6 månader. Därefter görs en ny bedömning.

Är du en av våra kunder som öppnar upp ditt hem?

För att försäkringen ska omfatta dem som bor hos dig, så kontaktar du oss på telefon 035-15 10 00 och meddelar namn på den eller de som ska ingå. Du kan också skicka ett meddelande i inloggat läge i appen eller på LFhalland.se.

Se alla nyheter