Framsteget lanserar nygrundskolesatsning med Klassjoggen och Generation Pep

Länsförsäkringar Älvsborg blir ny huvudpartner för Klassjoggen, som i dag finns i Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edet. Tillsammans med Generation Pep ska Klassjoggen jobba för att PEP-certifiera fler skolor i området - som ett led i arbetet med att stärka ungas hälsa. Samarbetet är en del i Länsförsäkringar Älvsborgs samhällsinitiativ Framsteget.

Klassjoggen är ett löparevenemang som arrangeras av Trollhättan Action Week och är för närvarande etablerat i tre av våra kommuner – Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edet. Evenemanget samlar alla barn i grundskolan i respektive kommun i ett årligt lopp för att främja fysisk aktivitet och hälsa. Första Klassjoggen arrangerades 2014 och firar därmed tioårsjubileum i år.

– Vi är mycket glada över att efter tio år ta nya kliv med Klassjoggen och utveckla både konceptet och evenemanget. Det ska bli fantastiskt att genomföra denna resa tillsammans med LF Älvsborg, där vi med insikter från Pep-rapporten 2024 kommer att arbeta för att främja mer rörelse och hälsa bland barn och ungdomar i Älvsborg, säger Baptiste Noël, evenemangsansvarig för Klassjoggen.

I samarbete med Generation Pep och Klassjoggen kommer Länsförsäkringar Älvsborg att arbeta för att öka antalet certifierade Generation Pep-skolor i vårt område och synliggöra vårt engagemang vid varje Klassjoggen-evenemang.

– Vi är otroligt glada över att bli partners till Klassjoggen. Forskning visar på en tydlig koppling mellan fysisk och psykisk hälsa och att klara av skolan. Det kommer att bli väldigt spännande att se hur många skolor som kan och vill öka möjligheterna till fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor under skoldagen, säger Linn Blakstvedt, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Älvsborg

Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att främja barns och ungas hälsa genom ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete. Organisationen grundades av Kronprinsessparet och samarbetar med olika aktörer för att nå sina mål.

Avtalet mellan Klassjoggen och Länsförsäkringar Älvsborg är tecknat på tre år till att börja med.

I Länsförsäkringar Älvsborgs område går strax över 1000 barn ur grundskolan utan gymnasiebehörighet varje år. Det innebär att drygt 17% av årskullen varje år har en förhöjd risk för ett liv i där de inte är lika delaktiga i samhället vilket kan bidra till stort individuellt lidande och kraftigt ökade samhällskostnader som följd. För att alla barn ska få rätt förutsättningar för att klara skolan så gör Länsförsäkringar Älvsborg sin största satsning inom samhällsansvar någonsin – Framsteget.

Framsteget är Länsförsäkringar Älvsborgs satsning för att fler elever ska bli behöriga till gymnasiet. Länsförsäkringar Älvsborg investerar upp till 25 miljoner kronor fram till 2025 i verksamheter och initiativ i de 19 kommuner som utgör vårt område. Bland samarbetsorganisationerna finns IF Elfsborgs lässatsning Lira och läs, Berättarministeriet, Mathivation i Ulricehamn, Destination Gymnasiet och barn- och ungdomsverksamheten i över 130 idrottsföreningar.

Om Länsförsäkringar Älvsborg Länsförsäkringar består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom respektive länsförsäkringsbolag får kunderna; privatpersoner, lantbrukare, företag och organisationer ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Som försäkringsbolag och bank är vi lite annorlunda. Vi har inga externa aktieägare med vinstkrav utan den som har en sakförsäkring hos oss är inte bara kund, utan även delägare i bolaget. Ägarna företräds av 61 fullmäktigeledamöter som bevakar kundernas intressen. Länsförsäkringar Älvsborg verkar i de 19 kommuner som tidigare utgjorde Älvsborgs län och som nu är en del av Västra Götalandsregionen. Utgångspunkten i vårt arbete är den lokala närvaron och en långsiktig omsorg om vårt område och de människor som bor här. Idag har vi närmare 220 000 kunder och 373 medarbetare från Tranemo i söder till Åmål i norr – vår närhet är din trygghet.

Se alla pressmeddelanden