Anna-Lena Wretman ny vd för Länsförsäkringar Älvsborg

Anna-Lena Wretman har utsetts till ny vd för Länsförsäkringar Älvsborg. Anna-Lena tillträder sin nya roll den 1 oktober 2024.

Anna-Lena Wretman
Foto: Privat

– Vi ser fram emot att välkomna Anna-Lena Wretman som vd för Länsförsäkringar Älvsborg. Anna-Lenas gedigna bakgrund inom det finansiella området, hennes ledarerfarenhet samt kompetens inom fintech och digital transformation är mycket värdefull för Länsförsäkringar Älvsborgs utveckling och fortsatta framgångar på vår lokala marknad, säger Lars Hallkvist, styrelseordförande för Länsförsäkringar Älvsborg.

Anna-Lena Wretman kommer närmast från rollen som vd för Fundler, ett fintechbolag inom fondrådgivning. Dessförinnan var hon vd för Swish 2016-2021. Hon har tidigare arbetat med IT- och affärsutveckling på Swedbank och varit rådgivare på Riksbanken. Hon har också fått ta emot en rad utmärkelser, bland andra Årets Bankprofil 2020 från Privata Affärer och Årets digitala svensk 2019 från Fokus.

– Jag är mycket glad och tacksam över att få förtroendet att leda Länsförsäkringar Älvsborg. Ett välskött kundägt bolag med en spännande geografisk marknad i mina gamla hemtrakter. Jag ser fram emot att lära känna medarbetare, kunder och resten av LF-gruppen, säger Anna-Lena Wretman.

Anna-Lena Wretman tillträder den 1 oktober och Anna-Greta Lundh lämnar rollen då som tillförornad vd för att återgå till sin roll som styrelseledamot i Länsförsäkringar Älvsborg.

Om Länsförsäkringar Älvsborg Länsförsäkringar består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom respektive länsförsäkringsbolag får kunderna; privatpersoner, lantbrukare, företag och organisationer ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Som försäkringsbolag och bank är vi lite annorlunda. Vi har inga externa aktieägare med vinstkrav utan den som har en sakförsäkring hos oss är inte bara kund, utan även delägare i bolaget. Ägarna företräds av 61 fullmäktigeledamöter som bevakar kundernas intressen. Länsförsäkringar Älvsborg verkar i de 19 kommuner som tidigare utgjorde Älvsborgs län och som nu är en del av Västra Götalandsregionen. Utgångspunkten i vårt arbete är den lokala närvaron och en långsiktig omsorg om vårt område och de människor som bor här. Idag har vi närmare 220 000 kunder från Tranemo i söder till Åmål i norr.

Se alla pressmeddelanden