Klart med ny företagsmarknadschef hos LF Västerbotten

Sebastian Axelsson är ny företagsmarknadschef hos LF Västerbotten. Sebastian tillträdde sin tjänst i juni och tar nu över chefsrollen efter Lars Lundström, som går i pension.

sebastian axelsson LF vasterbotten 2024
Foto: LF Västerbotten, Malin Grönborg

Sebastian kommer närmast från en roll som försäljningschef hos IT-bolaget Atea, och har också arbetat som kreditchef på startup-bolaget Toborrow. Han har tidigare varit anställd hos såväl LF Västerbotten som LF Stockholm, där han arbetat inom både bank- och försäkringsverksamheten.

  • Vi är mycket glada över rekryteringen av Sebastian. Med sin bakgrund och erfarenhet av både företagsmarknad och försäljning blir han ett värdefullt tillskott för oss, säger Annika Lindkvist, marknadschef försäkring på LF Västerbotten i en kommentar. – Dessutom är det roligt när tidigare medarbetare återvänder till oss – ett fint kvitto på oss som arbetsgivare, konstaterar Annika.

Sebastian kommer att ansvara för hela företagsmarknaden inom affärsområde försäkring, där han tillsammans med ett 20-tal medarbetare kommer att fokusera på att utveckla företagsförsäkringsaffären. Samarbetet med bolagets företagsbank är prioriterat och uppdraget tydligt – att erbjuda länets företagare helhetslösningar utifrån respektive bransch, specifika behov och skiftande verksamheter.

  • Det känns fantastiskt roligt att återvända till ett bolag som LF Västerbotten, där jag en gång startade min karriär. Under de tolv år som gått sen jag lämnade Umeå för Stockholm har bolaget genomgått en imponerande tillväxtresa. Jag ser verkligen fram emot att åter bli en del av LF-gruppen och möta de utmaningar och möjligheter som står framför oss, säger Sebastian Axelsson, tillträdande företagsmarknadschef hos LF Västerbotten.

Sebastian Axelsson tillträder formellt som företagsmarknadschef den 1 september, och efterträder då Lars Lundström som går i pension.

För ytterligare information, kontakta;

Sebastian Axelsson, företagsmarknadschef, LF Västerbotten, sebastian.axelsson@LFvasterbotten.se, 070-776 66 79.
Annika Lindkvist, Marknadschef försäkring, LF Västerbotten, annika.lindkvist@LFvasterbotten.se, 070-301 90 36.

Närhet skapar trygghet. LF Västerbotten är ett lokalt och kundägt bolag med Västerbotten som enda marknad. Vår filosofi är enkel – vi ägs av våra kunder och vi vill finnas nära dem och förstå deras behov. Vi erbjuder ekonomisk service med tjänster kring bank, försäkring och fastighetsförmedling under ett och samma tak. Våra kontor finns i Umeå, Skellefteå och Lycksele, vi har 150 000 kunder och drygt 240 medarbetare. Tillsammans med våra kollegor i de övriga 22 länsförsäkringsbolagen bildar vi en rikstäckande bolagsgrupp med ett av Sveriges starkaste varumärken.

Se alla pressmeddelanden