Ungdom

En trygg start

Försäkringen för dig som är ung med eget boende

Här kan du enkelt räkna ut vad din försäkring kostar och köpa den direkt. Du kan också kontakta oss så hjälper vi till att hitta en lösning som passar dig och dina behov.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Om ungdomsförsäkring

När du flyttar hemifrån

När du flyttar hemifrån är det viktigt att du har en hemförsäkring. Det ger dig ett grundskydd för ditt hem och dina saker. Du får även en reseförsäkring som gäller i hela världen i 45 dagar. 

Hemförsäkring för dig som är 16-29 år

Vår ungdomshemförsäkring vänder sig till dig som är 16-29 år. Det spelar ingen roll om du är student, jobbar eller funderar över nästa steg i ditt liv. Försäkringen passar lika bra om du bor i en hyreslägenhet, i en bostadsrättslägenhet, i andra hand eller tillsammans med kompisar.

Allt ingår!

För att göra det så enkelt som möjligt för dig ingår dessutom de vanligaste tilläggsförsäkringarna i vår hemförsäkring. Du får:

  • hemförsäkring inklusive egendomsskydd, ansvarsskydd, rättsskydd, id-skydd, krisskydd och överfallsskydd
  • vårt utökade reseskydd – hela världen i 45 dagar 
  • ”drulleförsäkring” – det vi kallar Allrisk lösegendom
  • Privatolycksfallsförsäkring.

Vår ungdomshemförsäkring kostar från 58 kr/månad!

Jag vill bli kontaktad!

Vi sparar dina uppgifter för att kunna behandla din förfrågan. Om du vill veta mer om hur vi hanterar personuppgifter klicka här.

Äger du din lägenhet?

Om du äger din lägenhet behöver du ett bostadsrättstillägg på din ungdomshemförsäkring.

Är du sambo?

Kom ihåg att teckna Privatolycksfallsförsäkring även för din sambo.

Bor du i andrahand eller kollektiv?

Om du bor i andrahand eller i ett kollektiv behöver du en egen hemförsäkring.

Innehåll ungdomshemförsäkring (från 58 kr/mån)

Den här delen i din hemförsäkring heter Egendomsskydd och gäller för dina saker - om något skulle bli stulet eller skadas. 

Drulleförsäkringen, som egentligen heter Allrisk lösegendom, är den del av hemförsäkringen som ersätter skada på eller förlust av lösöre, dvs om dina saker skadas på grund av en plötslig och oförutsedd händelse. Ett exempel kan vara att du spiller kaffe på din dator. Som alltid i en försäkring gäller vissa så kallade aktsamhetskrav, dvs du får inte vara alltför slarvig eller oaktsam - använd inte din laptop som bricka när du ska bära kaffemuggen till bordet.

När du är ute och reser finns en Reseförsäkring som en del i din hemförsäkring. Den gäller både för dig och dina saker, till exempel om du blir akut sjuk, skadar dig i en olycka eller blir bestulen. Hos oss ingår dessutom Utökat reseskydd med automatik i din hemförsäkring. Det utökade reseskyddet kan ersätta till exempel förseningar och innehåller också ett avbeställningsskydd om du måste avboka resan pga sjukdom eller olycksfall.

Reseskyddet gäller i hela världen och i 45 dagar.

Om du drabbas av ett olycksfall, till exempel om du cyklar omkull, ingår Privatolycksfall som en del i din ungdomshemförsäkring. Du kan få ersättning för vård- och tandskadekostnader samt resekostnader. Du kan också få ersättning för kläder, hjälm, glasögon och andra föremål som skadas i samband med olyckan.

Om du till exempel orsakar en vattenskada eller en brand som drabbar någon annan ingår en Ansvarsförsäkring.

Ansvarsskyddet gäller när någon (som inte omfattas av din försäkring) kräver att du ska betala skadestånd för en skada som du orsakat.

Rättsskyddet är en viktig del av din försäkring om du hamnar i en rättstvist och till exempel behöver anlita advokat.

Överfallsskyddet kan ge dig ekonomisk ersättning om du råker ut för misshandel eller våldtäkt. 

Skyddet vid en identitetsstöld kan hjälpa dig med rådgivning och assistans om du skulle bli utsatt för en ID-kapning.

Krisskyddet i din hemförsäkring kan ersätta behandlingskostnad hos psykolog eller terapeut om du drabbas av ett trauma, till exempel en brand i ditt hem eller om du utsätts för ett rån.Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

 

Anmäl skada

Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt. 

Mer om skadeanmälan