Samhällsengagemang

Samhällsengagemang hos Länsförsäkringar Västerbotten

Vi återinvesterar i Västerbotten

Länsförsäkringar Västerbotten står för trygghet, närhet och engagemang i det lokala samhället. Vårt samhällsengagemang tar sin utgångspunkt i att vi som lokalt företag kan skapa värden för såväl samarbetspartners som för samhället i stort. Det ger oss möjlighet att bidra till ett tryggare Västerbotten, en bättre plats att leva, bo och arbeta på. För oss innebär samhällsengagemanget att vi återinvesterar i ett tryggare Västerbotten.

Vi återinvesterar i projekt som får fler att må bra, hitta sitt sammanhang och se en framtid full av möjligheter. På så sätt är du som kund med och bidrar till att fler kommer till sin rätt. Vi vet att små saker kan göra stor skillnad. Ju fler som kommer till sin rätt, desto mer växer vi tillsammans. Och då blir hela samhället tryggare och vår del av landet ett ställe där människor känner sig hemma.

Vi söker fler som delar vår vision om ett tryggare Västerbotten. Företag, organisationer, frivilliga. Stora aktörer och små, i stan och på landbygden – tillsammans kan vi hjälpas åt!

Hållbara samarbeten

Att stötta idrott, kultur och sociala projekt är en del av vårt hållbarhetsarbete och ett sätt att arbeta med vår vision "Tillsammans skapar vi en trygg framtid i Västerbotten”.

2019 samarbetar vi bland annat med dessa organisationer som på olika sätt jobbar för ett hållbart samhälle. Det är långsiktiga projekt med tydlig koppling till socialt ansvar, trygghet och inkludering.

  • Hjältarnas Hus
  • Västerbottens fotbollsförbund - Grönt kort för Fair Play
  • Parasport Västerbotten
  • Civilförsvarsförbundet Västerbotten

Vilka föreningar och organisationer stöttar vi?

Så långt det är möjligt ska våra bidrag och sponsormedel integreras i vårt övergripande samhällsengagemang. Vi återinvesterar i föreningar och organisationer som genom sin verksamhet bidrar till att skapa ett tryggare Västerbotten.

Vill ni samarbeta med oss? Fyll i vår webbansökan här

 

 Våra samarbeten

Civilförsvarsförbundet Västerbotten

Kunskap ger trygghet – därför samarbetar vi med Civilförsvarsförbundet Västerbotten, en frivillig försvarsorganisation och en civil del av den svenska krisberedskapen. Förbundet erbjuder kurser i hur man själv förebygger, förbereder och hanterar utsatta lägen och kriser. De arrangerar även kurser i första hjälpen, hjärt-lungräddning och krisstöd.

Med stöd från oss kan Civilförsvarsförbundet utbilda fler medborgare för en säkrare och tryggare vardag samt stärka lokalföreningarnas närvaro i inlandet. Vi bidrar dessutom till att fler hjärtstartare kan placeras i våra inlandskommuner genom Civilförsvarsförbundets försorg.


Parasport Västerbotten

Vi vill ge alla förutsättningar till ett aktivt liv. Därför samarbetar vi med Parasport i Västerbotten. Parasport Västerbotten är en distriktsförening under Svenska Parasportförbundet, och har i sin tur åtta lokalföreningar runt om i Västerbotten. De organiserar idrott för personer med rörelsehinder, synskadade och utvecklingsstörda inom 15 olika idrotter. Vi har genom ett ekonomiskt bidrag sett till så utlåningen av fritidshjälpmedel kan fortsätta så fler får möjlighet att prova på parasport.


Grönt Kort – för en schysstare fotboll i Västerbotten

I samarbete med Västerbottens Fotbollförbund vill vi bidra till en schysstare stämning på länets fotbollsplaner, samt lyfta fram alla goda föredömen som finns inom fotbollen. Grönt Kort är matchens fair play-pris som delas ut av lagens ledare till spelare som utmärkt sig på ett schysst sätt. Kortet registreras också i Västerbottens Fotbollförbunds officiella app Sportswik.

Grönt Kort – för fair play är ett engagemang som ligger helt i linje med våra värderingar.

Läs mer om Grönt Kort


Hjältarnas Hus

Vi vill ge trygghet åt familjer i Västerbotten som har barn med långvarig sjukdom. Till Norrlands universitetssjukhus i Umeå remitteras svårt sjuka barn från hela norra sjukvårdsregionen, barn som ibland bor långt ifrån Umeå. Det innebär att familjer måste splittras om ett barn blir långvarigt sjuk. I Hjältarnas Hus kan barnen bo tillsammans med sina nära under påfrestande behandlingsperioder, oavsett om sjukhusvistelsen sträcker sig över ett par dagar, veckor eller månader. 

Läs mer om Hjältarnas Hus


Reflexvästar till förskolebarn

Vi vill att alla barn ska vara trygga i trafiken. Ett sätt att minska riskerna är att barnen använder reflexväst. Därför erbjuder vi på Länsförsäkringar Västerbotten alla förskolor och dagbarnvårdare i länet att helt kostnadsfritt beställa våra reflexvästar. På västarna trycks förskolans namn samt telefonnummer.

Erbjudandet gäller förskolebarn i åldern 1-5 år i Västerbottens län.