Jobba hos Länsförsäkringar Västerbotten

Vi är över 200 medarbetare som tillsammans gör vårt bästa för att våra 150 000 kunder och delägare i Västerbotten ska få en enklare och tryggare vardag. För oss handlar det om så mycket mer än ekonomisk trygghet, där vi som bank och försäkringsbolag har vår primära uppgift. Som lokalt förankrat bank- och försäkringsbolag är det självklart för oss att bidra till att skapa en social trygghet för både människor och verksamheter i vårt län. Vi har kontor i Umeå, Skellefteå och Lycksele.

Vår unika ställning

Länsförsäkringar Västerbotten bildar tillsammans med övriga länsförsäkringsbolag en företagsgrupp som är helt unik. Vi är 23 självständiga bolag, utspridda över hela Sverige. I Stockholm finns vårt utvecklings- och servicebolag Länsförsäkringar AB, som länsförsäkringsbolagen äger tillsammans.

Inom gruppen finns 6 400 medarbetare som jobbar för att våra 4 miljoner kunder inom bank, försäkring och pension ska få den allra bästa kundupplevelsen samtidigt som vi har kul på jobbet.

Att jobba på Länsförsäkringar AB

Vi gillar att jobba tillsammans! Det gör vårt jobb riktigt kul. Och med våra olika erfarenheter, bakgrunder och personligheter bidrar vi alla till en mångfald som berikar – med gemensamma nämnare i engagemang och kompentens.

Samhällsengagemang

Länsförsäkringar Västerbotten står för trygghet, närhet och engagemang i det lokala samhället. Vårt samhällsengagemang tar sin utgångspunkt i att vi som lokalt och kundägt företag kan skapa värden för såväl samarbetspartners som för samhället i stort.

Läs mer om vårt samhällsengagemang

Din utveckling

För att du ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt ger vi dig förutsättningarna att utvecklas i din yrkesroll. När våra medarbetare utvecklar sig så utvecklas också vårt bolag.
Läs mer

Din hälsa

Vi ser en god hälsa som en viktig del i våra medarbetares vardag, trivs du på arbetet så gynnar det också oss som företag.
Läs mer

Några av dina förmåner som anställd:

  • Sjukvårdsförsäkring
  • Rikskortet – subventionerad lunch
  • Friskvårdsbidrag
  • Bank- och försäkringsförmåner

Medarbetare berättar

Här får du ta del av vad några av våra medarbetare tycker det är att jobba hos oss, vad är bäst och hur hamnade de här?

Emma, privatrådgivare 
Läs mer

Fredrik, bankrådgivare 
Läs mer

Linda, chef motorskador 
Läs mer

Jan, affärscontroller 
Läs mer