Årets idrottstalangstipendier går till Isac Hedström och Ebba Årsjö

Sedan 1974 har Länsförsäkringar Jämtland delat ut ett idrottsstipendium till unga idrottstalanger i Jämtland Härjedalen.  Årets stipendiater har presterat väl men också inspirerat med sin glöd även när förutsättningarna varit mindre fördelaktiga. Stipendiaterna har valts ut tillsammans med Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund.

IMG 2046 2
Foto: Angela Murén

Ebba Årsjö har hållit på med alpin skidåkningen sedan hon var barn. När hon började på skidgymnasiet i Östersund bestämde hon sig för att satsa fullt ut. Hon har en mycket fin meritlista och är ett av våra medaljhopp i de Paralympiska vinterspelen 2022.
– Paralympiska spelen lyser igenom hela säsongen och jag är redan lite nervös. Det ska bli jätteroligt! Ett stipendium betyder mycket. Det är roligt med uppmärksamheten för mig och parasporten.

Motivering Ebba Årsjö
Idrottsrörelsen arbetar för att "fler ska kunna och vilja träna i en förening - hela livet". Hur Ebba valt att se på sin funktionsnedsättning är inspirerande för oss och andra. Ebba är ett fantastiskt exempel på någon som inte ger upp. Ebbas fina placeringar och goda resultat visar att hon är en fantastisk idrottare. Vi vet att Para-idrottare kämpar finansiellt och därför tycker vi att Ebba förtjänar detta stipendium.

Isac Hedström är född och uppvuxen i Åre och för honom har skidåkningen alltid varit den stora drömmen. Han har vunnit Sverige Cupen 2020 och är rankad 13 i storslalom. Just nu pluggar han parallellt med idrottskarriären på halvfart vid KTH.
– Det betyder jättemycket att få ett sådan här stipendium! Dels för hjälpen det ger med prispengarna men så känns det också roligt att få en sådan här utmärkelse. Nu fortsätter jag min satsning och hoppas kunna kvala in till världscupen om några år, säger Isac Hedström. 

Motivering Isac Hedström
Med sina framgångar och topplaceringar är Isac en tydlig idrottstalang. Isac är ett fantastiskt exempel på någon som inte ger upp. Trots en allvarlig skada och avsaknaden av stödet som landslaget ger, fortsätter han att kämpa. Vi ser därför Isac som en förebild för övriga ungdomar och ser tydligt hur stipendiet kan hjälpa honom i karriären. Det ska inte krävas en plats i landslaget för att ha råd att satsa på det man brinner för.

 

Har du frågor, kontakta gärna:
Isac Hedström, Idrottstalang och student
076 814 12 25

Ebba Årsjö, Medaljhopp
070 677 12 20

Fakta Länsförsäkringar Jämtlands idrottstalangstipendium
Stipendiet har delats ut sedan 1974. Bland tidigare stipendiater återfinns Thomas Wassberg, Ulf Dahlén, Torgny Mogren, Anna Ottosson Blixth, Anna-Carin Zidek, Ida Ingemarsdotter och många många fler. Två stipendier om 10 000 kr vardera delas årligen ut till två framgångsrika idrottstalanger i länet som under föregående år presterat resultat på god nationell nivå och tillhört förening ansluten till Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund.

Fakta Länsförsäkringar Jämtlands samhällsengagemang
Länsförsäkringar Jämtlands samhällsengagemang utgår till stor del från FN:s globala mål för en hållbar utveckling. God hälsa och välbefinnande är nummer tre av 17 globala mål. Att röra på sig är livsviktigt för både fysisk och psykisk hälsa och minskar risken för många allvarliga sjukdomar. Därför är det viktigt att inspirera framför allt unga till glädjen i rörelse oavsett förutsättningar.

Länsförsäkringar Jämtland är ett lokalt bank- och försäkringsbolag. Vi är också kundägda. Det innebär att våra förpliktelser i första hand är mot alla fantastiska människor som bor i Jämtland och Härjedalen men också skogen, fjällen och staden. Vår livsmiljö. Med de andra länsbolagen äger vi Länsförsäkringar AB och delar kända varumärken som Agria, Wasa Kredit och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Tillsammans hjälper vi våra kunder med allt inom bank, försäkring och pension.

Se alla pressmeddelanden