10 000 kronor till ett gymnastikrum – Länsförsäkringars julklapp till Hjältarnas Hus

Ett och ett halvt år har gått sedan Hjältarnas Hus slog upp portarna vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå, och skapade ett välkomnande hem för svårt sjuka barn och deras familjer under långa sjukhusvistelser. Lagom till jul får verksamhetschef Carola Lestander och Hjältarnas Hus en härlig julklapp från Länsförsäkringar Västernorrland som ska gå till ett gymnastikrum för lek och rörelse.

Carola Lestander, verksamhetschef på Hjältarnas hus, planerar ett gymnastikrum för gåvan från Länsförsäkringar Västernorrland.

I samband med första julen i Hjältarnas Hus 2017 samlade Länsförsäkringar Västernorrland och deras kunder ihop 10 000 kronor som en julklapp till verksamheten – vilket förvandlades till ett legorum där fantasin får flöda fritt.

- Det blev otroligt uppskattat! Vi köpte in massor med lego, kapade benen på ett bord för att få till rätt höjd och byggde förvaringsutrymmen. Hela familjen kan samlas runt bordet, ibland är hela rummet fyllt med pågående projekt. Väldigt väl investerade pengar som skänker mycket glädje, säger Carola. 

Ett fullmäktigeval som gör skillnad för många

Pengarna till legorummet samlades in under Länsförsäkringar Västernorrlands fullmäktigval 2017 – för varje inkommen röst skänkte företaget tio kronor till Hjältarnas Hus. 11–15 november 2018 var det dags igen, och ännu en gång lyckades Länsförsäkringars kunder samla in 10 000 kronor till verksamheten på Hjältarnas Hus.

- I år kommer vi att använda julklappen till att skapa ett rum för fysisk aktivitet och bus. Vi har ett mini-gym anpassat för äldre barn och vuxna, nu vill vi skapa något för lite yngre också. Tjockmatta, ribbstol, balansbräda – kanske en hinderbana. Någonstans att hoppa, röra på sig och aktivera sig, säger Carola.

Ett hem för hela familjen

Till Hjältarnas Hus i Umeå kommer svårt sjuka barn och deras familjer, från bland annat Västernorrland, för att bo under långa och tuffa behandlingsperioder. Med 13 rum, två små lägenheter, stort gemensamt kök och massor av mysiga sällskapsytor skapar Hjältarnas Hus ett välbehövligt andrum för familjer, bara 300 meter från sjukhuset och barnavdelningen.

- Vi har familjer som kommer hit och åker hem sju månader senare. De hinner man ju lära känna väl, vi träffas varje dag, och det blir tydligt hur viktigt det är att få en fungerande vardag, säger Carola Lestander, verksamhetschef på Hjältarnas Hus.

Finns tillgängligt dygnet runt

Hos Hjältarnas Hus finns dagligen Carola Lestander och husvärdarna Vanja Hörnqvist och Lisa Sjöström på plats under 8–17 på vardagar, och här bor som regel mellan åtta till tio familjer samtidigt. Via mejl kan sjukhuset boka in nya familjer dygnet runt, och volontärer och samarbetspartners turas om att hitta på aktiviteter, ordna middagar och hjälpa till på kvällar och helger.

- Det är det som är så roligt, det är ett engagemang som bara fortsätter. Länsförsäkringar Västernorrland har ju varit med hela vägen, och det är extra kul att det finns ett genuint intresse att fortsätta vara en aktiv del av utvecklingen. Vi får så mycket energi av våra samarbetspartners – det föder mycket positivt, säger Carola.

Läs mer

Vårt sponsringsengagemang

Efterlängtad öppning av Hjältarnas hus

Legorum – Länsförsäkringars julklapp till Hjältarnas hus

 

 

Se alla nyheter