Lyckad bolagsstämma och 180-årsfirande

Förra veckan var det dags för vår bolagsstämma som denna gång tog plats i Ånge. Susanne Öberg utseddes till ny styrelseledamot, vi fick veta mer om Ånges spännande framtid och vi hade tårtkalas.

Vår vd Mikael Bergström

Bolagsstämmodagen är viktig för oss. Inte bara för att vi fattar formella beslut och utser nya styrelseledamöter. Dagen är nämligen också ett tillfälle för styrelse och fullmäktige att få träffa cheferna i verksamheten och tillsammans komma fram till hur vi ska utveckla vårt kundägda och lokala bolag. Därför är det också ett populärt inslag under dagen när fullmäktige får ställa frågor till företagsledningen.

På bolagsstämman valdes Susanne Öberg in som ny styrelseledamot med en mandattid på tre år, Sara Henriksson valdes om och Maria Cederberg avgick.

Susanne kommer från Bollstabruk, är skogsägare och driver aktivt skogsbruket. Hon arbetar som ledarskapskonsult i egna företaget Leda Jämställt i Norrland AB. Vidare är hon ordförande i ekonomiska föreningen MR Norrland med cirka 600 medlemmar inom entreprenad, bemanning, jord och skog. Hon är också ordförande i MR Sverige som tillhandahåller plattformar för certifiering, IT, ekonomi och HR för de tretton maskinringarna i Sverige och Finland. 

- LF är en välskött verksamhet med starkt varumärke i länet och en fin relation till sina kunder. I ett kundägt, ömsesidigt bolag finns värden som är av större betydelse och som skapar nyttan bortanför vinstintressen. Det gillar jag, säger Susanne Öberg.

Hon fortsätter:

- Jag har mina rötter i, och verkar fortfarande inom, landsbygdens företagande. För mig är villkoren för de många mindre företagen som får länet att snurra viktiga. I min yrkesroll jobbar jag med jämställdhet utifrån ett ledarskaps- och hållbarhetsperspektiv vilket jag också tar med mig inte minst i det viktiga CSRD-arbetet som har allt större betydelse och kommer att växa.

Icons/70px/Quotation-mark-70
Vi är glada att Susanne blir en del av vår styrelse. Med hennes bakgrund och kompetens kommer hon att tillföra mycket till styrelsearbetet.
Stig Högberg, styrelseordförande LF Västernorrland

I slutet av dagen fick vi lyssna på Erik Lövgren, kommunstyrelsens ordförande i Ånge, som berättade om Ånges spännande framtidsutsikter.

I år fyller LF Västernorrland också 180 år och det ville vi fira. Det firades med ett tårtkalas på torget i Ånge.  

Tårtkalas Ånge

Se alla nyheter