Finalister 2023 - Hållbara Blekinge

För sjunde året i ordningen kommer vi att dela ut priset, Hållbara Blekinge. Här är 2023 års finalister.

Finalister 2023 - Hållbara Blekinge

Det är sjunde året i ordningen som Länsförsäkringar Blekinge delar ut priset Hållbara Blekinge till personer eller ett företag som utmärkt sig lite extra i länet. Vinnaren offentliggörs på näringslivsgalan Guldeken i höst och erhåller förutom vinnarstatyetten även en prissumma på 25 000 kr.

–  Det här är en trevlig tradition numera där vi vill lyfta fram lokala företag, organisationer eller personer som har ett extra hållbart koncept, säger Jens Listerö, vd för LF Blekinge.

Här avslöjas årets tre finalister som dessutom får en check på 10 000 kr vardera. Först ut är Johannishus Gods i Ronneby som även var en av finalisterna 2022. Företaget bedriver hållbart skogs- och jordbruk, viltförvaltning och säljer egna produkter i gårdsbutik.

Nästa kandidat är Karlshamnsföretaget Sculptur som arbetar med storskalig tillverkning av bland annat möbler och prototyper där alla produkter är gjorda av återvunnet eller biobaserat material för enkel återvinning.

Tredje kandidaten är Celsa Recycling i Olofström som återvinner skrot och omvandlar det till miljövänligt armeringsstål.

Vinnaren koras på Guldeken som anordnas den 6 oktober.

Läs mer om Hållbara Blekinge

Ring eller mejla oss gärna

Se alla nyheter