Mer pengar till kultursatsningar i Hälsingland

Länsförsäkringar Gävleborg fortsätter att stötta kultursatsningar som betyder mycket för barn och unga i Hälsingland. Tidigare i år fick fem satsningar dela på 70 000 kronor och nu har bank- och försäkringsbolaget beviljat Kilafors Biografförening ett stöd på 20 000 kronor.

Bild: Fyra kamrater håller om varandra.

Pengarna kommer från Länsförsäkringar Gävleborg samhällsfond.

- Vi tycker att det är viktigt att stå upp för barn och ungas rätt till kultur. Det ekonomiska läget gör just nu att många kulturföreningar har svårt att driva och utveckla sina verksamheter – här kan vi, med hjälp av vår samhällsfond, vara med och hitta lösningar och möjligheter, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig vid Länsförsäkringar Gävleborg.

Pengarna som Kilafors Biografförening får kommer att gå till en filmfestival som anordnas 3-5 november 2023.

- Målet med festivalen är att inspirera nästa generations filmskapare och biobesökare, säger Anita Svantesson, ordförande i Kilafors Biografförening.

Under tre dagar kommer ett 20-tal långfilmer, kortfilmer, premiärer, barnfilmer och klassiker att visas på biografen i Kilafors. Olika typer av workshops och föreläsningar kommer också att hållas.

- Tack vare medfinansiärer så som Länsförsäkringar Gävleborg kommer vi att kunna erbjuda barn- och ungdomar gratis filmpass. Det behöver alltså inte betala något för att se filmer eller gå på något av festivalens olika evenemang. Det här gör vi för att kunna locka barn och ungdomar som normalt sett kanske inte går på bio, säger Anita.  

Fokus på barn och unga

2016 startade Länsförsäkringar Gävleborg en särskild fond där man årligen avsätter 1,2 miljoner kronor till föreningar och verksamheter som vill göra skillnad för barn och unga i vårt län.

- Organiserade fritidsaktiviteter som att spela i ett lag, vara med i en teatergrupp eller en förening har positiva effekter på barns och ungas hälsa. Det bidrar också till en känsla av meningsfullhet. Allt detta tillsammans ger bättre förutsättningar att klara skolan och så småningom ta steget ut i vuxenlivet. Därför återinvesterar vi på Länsförsäkringar Gävleborg i meningsfulla sammanhang, trygga platser och vuxen närvaro bland våra barn och unga, säger Ann-Sofie.

Är du engagerad i en förening som anordnar aktiviteter för barn och unga? Då kan du söka ekonomiskt stöd från vår samhällsfond.

Se alla pressmeddelanden