Av: Mattias Haräng

LF Gävleborg stöttar sommarläger i Järbo

35 000 kronor. Det är vad Naturhjältarna på Björkmurens 4H-gård i Järbo får från LF Gävleborgs samhällsfond. Pengarna innebär att föreningen kan erbjuda barn och ungdomar gratis sommarläger och lovaktiviteter.

Flicka klappar en katt

- Barn och ungdomar, oavsett ekonomisk bakgrund, ska få möjligheten att delta i positiva sammanhang. Därför gör vi det här, säger Petra Smyth, gårdsansvarig och eldsjäl i föreningen Naturhjältarnas 4H-klubb som driver Björkmuren utanför Järbo.

Pengarna som föreningen får kommer från LF Gävleborgs samhällsfond.

Organiserade fritidsaktiviteter av det här slaget har positiva effekter på barns och ungas hälsa. Det bidrar också till en känsla av meningsfullhet. Allt detta tillsammans ger bättre förutsättningar att klara skolan och så småningom ta steget ut i vuxenlivet.

- Därför återinvesterar vi på LF Gävleborg i meningsfulla sammanhang, trygga platser och vuxen närvaro bland våra barn och unga, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig vid LF Gävleborg.

4H-gård med fokus på djur och natur

Föreningen startades 2012 med intentionen att berika barn och ungdomar med en meningsfull lärorik fritid. Fokus ligger på hållbar utveckling, miljövänlig djurhållning, lyhördhet och respekt i allt man gör.

I dagsläget har föreningen över 220 medlemmar – merparten av dessa är mellan 6 och 25 år.  

- Nu vill vi nå ut till fler barn och ungdomar, säger Petra.

Är du engagerad i en förening som anordnar aktiviteter för barn och unga? Då kan du söka ekonomiskt stöd från vår samhällsfond.

Kontakt

  • Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig vid LF Gävleborg.
    026-147532, ann-sofie.wesslen-weiler@lfgavleborg.se
  • Petra Smyth, gårdsansvarig, Naturhjältarnas 4H-klubb.
    076-100 24 68, naturhjaltarna@4h.se

Se alla pressmeddelanden