Ekonomitips

Du kan behöva tänka olika kring din ekonomi vid olika tillfällen i livet. Här hittar du tips på hushållsekonomi, sambolagen, att spara till barn, pensionssparande och mycket mer. 


För dig som är sambo

Idag är det allt fler som lever som sambo. Här har vi samlat det du behöver veta om sambolagen, hushållsekonomi och när du räknas som sambo.

För dig som har barn

Som förälder ställs du inför många frågor om ekonomi och juridik. Här beskriver vi regler i stort och ger dig en inblick i flera olika ämnesområden.

Planera för din pension

Det är viktigt att planera för och agera kring din pension i god tid. Vi har samlat det du behöver tänka på för att förstå och förbereda din pension på bästa sätt.

Spartips

Genom att planera till spenderande i ditt privatliv och på semestern kan du spara pengar till annat. Här får du tips på hur du kan tänka kring sparande.

Vanliga begrepp

Vad är basbelopp, reporänta och skattejämkning? Vi förklarar några vanliga begrepp som kan vara viktiga för dig att känna till. 

Aktuellt om privatekonomi

Här hittar du nyheter och artiklar kring privatekonomi, allt ifrån hjälp med sparande, marknadsbedömningar och tips på fonder.