Samhällsengagemang

Samhällsengagemang hos Länsförsäkring Kronoberg

Sponsring

Vårt lokala engagemang finns både inom idrott, kultur, samhälle och miljö. Sponsring är ett sätt för oss att göra Kronoberg till en attraktiv plats att leva och bo i. Välkommen med er ansökan.

 

Hållbarhetspriset

Varje år delar Länsförsäkring Kronoberg ut Hållbarhetspriset till ett företag, organisation eller personer som  något sätt har bidragit till miljömässig, ekonomisk, eller social hållbarhet.

Ajabaja - stoppa mobbning i tid

Sedan 2018 samarbetar vi med Prata på riktigt och delar ut deras spel, Ajabaja, till förskolor i länet - för trygga barn i Kronoberg.

LF Cup

Länsförsäkring Kronoberg anordnar varje år LF Cup, som är Sveriges största ungdomsturnering i fotboll inomhus på fullstor konstgräsplan.

Klimatrenoveringar

Ungefär 80 % av de svenska småhusen är över 30 år gamla och många är i behov av renovering. Det innebär stora möjligheter för dig som husägare att kunna sänka energianvändningen för ditt hus vid en renovering.

Ta hjälp av vår återvinningstjänst

Tillsammans för ett renare Kronoberg

Vår återvinningstjänst är ett smidigt sätt att hjälpa dig som lantbrukare att bli av med skrot och miljöfarligt avfall. Förutom att du gör miljön en tjänst, får du marknadsmässigt
betalt för skrotet.

Ung Växtkraft

För unga entreprenörer på landsbygden

Lantbruket förändras och utvidgas med nya verksamheter, inte minst tack vare yngre förmågor. Med priset Ung Växtkraft vill vi stödja och uppmuntra dessa unga, duktiga och drivna entreprenörer som med sina företag håller landsbygden levande.

Finanskoalitionen mot barnsexhandel

ECPAT Sverige

Länsförsäkringar är medlem i Finanskoalitionen och samarbetar med barnrättsorganisationen ECPAT Sverige och polisen.

Historien om en gård utöver det vanliga

Hållbarhet handlar om att värna om det som finns nära oss. På Härensås Södregård i Gemla driver Inger, Anders och Daniel en prisad mjölkproduktion med kvaliteten i främsta rummet. Alltid i samklang med naturen.

Att jobba på ett kundägt bolag

Anna jobbar med försäkringar på Länsförsäkring Kronobergs kontor i Ljungby, och 25 år gammal känner hon att hon hittat rätt. Ta del av hennes berättelse om hur det är att alltid jobba med kunden i centrum.

Tillsammans för ett tryggare Kronoberg

Östers IF tilldelades vårt Hållbarhetspris 2017 för sitt projekt Öster i samhället, och vi är stolta partners till föreningen och dess arbete. Här berättar Jacob hur vi tillsammans gör länet till en tryggare plats för barn och ungdomar.