Ungdom

En trygg start

Försäkringen för dig som är ung med eget boende

Med ungdomsförsäkring får du ett bra skydd med en försäkring som är lätt att förstå sig på.

80 kr per månad
Hemförsäkring 80 kr per månad

Försäkringen är ett skydd för dina saker till exempel mobil, dator, kläder eller skidutrustning. Den hjälper dig om du exempelvis blir bestulen på något, om du tappar din mobil i golvet, om du råkar orsaka en vattenskada i bostaden du hyr eller om du utsätts för överfall.

 • Reseskydd utan självrisk
 • Allrisk ingår, ersätter plötsliga skador

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Om ungdomsförsäkring

När du flyttar hemifrån

När du flyttar hemifrån är det viktigt att du har en hemförsäkring. Det ger dig ett grundskydd för ditt hem och dina saker. Du får även en reseförsäkring som gäller i hela världen i 45 dagar. 

Ungdoms/studentpaket

Vårt ungdoms- och studentpaket vänder sig till dig mellan 16 och 30 år. Du får

 • en hemförsäkring
 • ett allriskskydd
 • utökat reseskydd

Bli bankkund också

Öppnar du ett privat lönekonto hos oss får du 

 • Bankkort
 • Internetbank
 • Telefonbank
 • Avbeställningsskydd när du betalar din resa från lönekontot

Kom ihåg att anmäla din nya adress!

Kom ihåg att anmäla din flytt till Skatteverket så du får rätt folkbokföringsadress och undviker onödigt krångel. Det är gratis och du gör det enkelt och snabbt i Skatteverkets e-tjänst om du har e-legitimation.

Läs mer och anmäl din flytt hos Skatteverket

Ungdomsförsäkring – för dig mellan 16 och 30 år

Är du 16-30 år och bor i egen lägenhet, i andra hand, inneboende eller i korridor? Ungdomsförsäkring passar perfekt oavsett om du är student, jobbar eller funderar över nästa steg i ditt liv.

Med ungdomsförsäkringgen får du ett bra skydd med en försäkring som är lätt att förstå sig på. Försäkringen är ett skydd för dina saker till exempel mobil, dator, kläder eller skidutrustning. Den hjälper dig om du exempelvis blir bestulen på något, om du tappar din mobil i golvet, om du råkar orsaka en vattenskada i bostaden du hyr eller om du utsätts för överfall.

Ungdomsförsäkring:
Ungdomsförsäkringen kostar 80 kronor i månaden och innehåller:

 • Hemförsäkring – försäkrar dina saker till fullvärde och ger dig reseskydd, ansvarsskydd (skydd om du krävs på skadestånd för att du råkar skada någon eller någons egendom), rättsskydd (advokat- och rättegångskostnader vid vissa tvister) och överfallsskydd.
 • Allriskförsäkring – ersätter plötsliga skador som du själv orsakat på dina egna saker, till exempel om du tappar din mobil eller dator i golvet. Den högsta ersättning du kan få är 100 000 kronor.
 • Bättre reseskydd – utökat reseskydd som ger dig en bättre reseförsäkring. Här ingår bland annat avbeställningsskydd, möjlighet att få ny resa om du blir sjuk mer än halva restiden och ersättning om ditt bagage blir försenat. Gäller utan självrisk och för alla resor du gör under året.

Tilläggsförsäkringar:

Du kan enkelt skräddarsy din försäkring genom att plussa på tilläggsförsäkringar.

Bostadsrättstillägg, +25 kr/månad
Om du äger en lägenhet har du ett större ansvar för ditt boende än om du hyr. Där behöver du ett skydd som täcker själva bostadsrätten. Bostadsrättsförsäkringen ersätter skador bland annat vid brand elelr vattenskada. Du får hjälp med att återställa bostadsrätten till vad den var innan skadan inträffade.

Mer information: Bostadsrattsforsakring

Olycksfallstillägg, +49 kr/månad
Förutom dina saker är det viktigt att skydda dig själv. Olycksfallsförsäkringen hjälper dig till exempel om du slår ut en tand, bryter benet eller skadar dig i skidbacken. Du får också en större ersättningssumma om du efter en olycka drabbas av skador som går över eller blir permanenta och som ger "invaliditet". Då kan du få ersättning för att du inte kan använda kroppen fullt ut och du kan också få ersättning för att du kanske inte längre kan arbeta som innan olyckan. Du ansöker om olycksfallsförsäkring genom att fylla i en hälsodeklaration, det vill säga svarar på några frågor om din hälsa.

Mer information: Olycksfallsförsäkring

Köp din försäkringViktig information

Här hittar du bland annat villkor och förköpsinformation och annan information som det är viktigt att du läser. Spara gärna ner eller skriv ut den så har du den tillgänglig.


Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

 

Anmäl skada

Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt. 

Mer om skadeanmälan