Samhällsengagemang

Länsförsäkringar Västernorrlands samhällsengagemang

Vårt hjärta klappar för Västernorrland

Vi är ett lokalt företag och vi ägs av våra kunder. Att vi är lokala betyder att vi som arbetar hos Länsförsäkringar Västernorrland bor och verkar i länet och att Västernorrland är vår marknad. Vi har därför ett starkt engagemang för vårt läns utveckling, tillväxt och vill bidra till att skapa en attraktiv region. Vi vill jobba tillsammans för vår gemensamma trygghet, men också vara med och lösa de problem och utmaningar som vi västernorrlänningar står inför. Läs mer om vårt samhällsengagemang i vår Hållbarhetsredovisning

Sponsring i länet för länet

Vår sponsring i form av stöd till samhällsprojekt och idrott går i först hand till barn och unga, men vi investerar också i det lokala näringslivet och Mittuniversitetet. Dialog om prioriteringar i vårt framtida samhällsengagemang sker med våra fullmäktigeledamöter, som är de som representerar våra kunder som ju också är våra ägare. 

Ansök om sponsring

 

Våra sponsringsengagemang

Aktiv fritid för barn och ungdomar

Barn som brottas

Vi tror att det bästa sättet att bygga ett tryggt och hållbart samhälle är att satsa på barn och ungdomar. Vi vill ge dem en aktiv och meningsfull fritid samt stötta aktiviteter som bidrar till fysisk hälsa. Därför sponsrar vi 60 idrottsföreningar för barn och ungdomar över hela Västernorrland. 

Back 2 Basics - idrott och läxhjälp

Barn som spelar fotboll

Vi sponsrar GIF Sundsvalls sociala projekt Back 2 Basics som ger möjlighet till fler barn att få chansen att utöva idrott. Barnen får träffa nya kompisar samtidigt som de utvecklas socialt. Projektet har också startat läxhjälp tillsammans med Nacksta bibliotek.

Ett starkt näringsliv i Västernorrland

Årets UF-Företag Re Mark

För att utveckla ett hållbart samhälle är det viktigt för oss att stödja det lokala näringslivet och utbildningsväsendet i Västernorrland. Därför sponsrar vi Ung Företagsamhet, Företagarna, Nyföretagarcentrum i Sundsvall/Timrå och Centrum för forskning om ekonomiska relationer vid Mittuniversitetet.

Våra elitlag

Hockeyspelare

Vi är stolta och glada över att vi har så många idrottslag på elitnivå i Västernorrland och tycker det är viktigt för att behålla attraktionskraften för vårt län. Därför sponsrar vi GIF Sundsvall, MODO Hockey, Timrå Hockey och Sundsvalls Damfotbollsförening.

Ung Växtkraft - för en levande landsbygd

Sädesslag under solig himmel.

Med priset Ung Växtkraft på 50 000 kronor vill vi stödja och uppmuntra duktiga och drivna entreprenörer som med sina företag håller vår landsbygd levande. Varje år kan vem som helst nominera en ung person som aktivt är med och utvecklar landsbygden i Västernorrland. 

Hjältarnas hus - en trygg miljö för svårt sjuka barn

Barn som leker i Hjältarnas hus

Vi tycker det är viktigt att barnfamiljer i Västernorrland med barn som är långvarigt sjuka ska känna sig trygga. Därför sponsrar vi Hjältarnas hus vid Norrlands universitetssjukhus där barn kan bo tillsammans med sin familj under behandlingarna.

Grannsamverkan

Christer Melander, marknadskoordinator

Vi vill bidra till ett tryggare samhälle och dela med oss av vår kunskap, därför har vi inlett ett samarbete med Polisen i Västernorrland. Vi ska tillsammans med polisen starta fler grannsamverkansgrupper i länet och utbilda och hålla liv i de grupper som redan finns. 

Frågor? Ring eller mejla mig gärna

Profilbild för Mats Wiklund

Mats Wiklund

Hållbarhetsansvarig