Tre frågor som rör familjen

Lisa Engstrand är en av våra innesäljare som du möter i Länsförsäkringar Gävleborgs Kundservice. Här svarar hon på tre vanliga frågor hon brukar få som har familjen i fokus..

 1. När kan jag teckna gravidförsäkring?

  Kontakta oss så fort du fått bekräftat att du är gravid så berättar vi gärna mer. Nu blir detta ännu viktigare då Region Gävleborg sedan 1 januari erbjuder ultraljudsundersökning redan i vecka 12. Vi erbjuder vår Gravidförsäkring Plus, som är det allra bästa skyddet för dig som gravid, barnet och din partner. Den täcker för nedsatt funktionsförmåga vid sjukdom, medfödda sjukdomar, diagnosersättning för komplikationer vid graviditet och förlossning för dig som gravid samt dödsfall och krishjälp för båda föräldrarna.

 2. Övergår gravidförsäkringen automatiskt till en barnförsäkring?

  Nej. När barnet fått sitt personnummer behöver du kontakta oss. Det är viktigt att man tecknar en barnförsäkring så fort som möjligt. Barnförsäkringen gäller för både olycksfall och sjukdom.Har du en Gravidförsäkring Plus hos oss får du 500 kronor rabatt på barnförsäkringen det första året om den tecknas inom sex månader efter ditt barns födelse.

   

  Läs även vad vår specialist Eva har att säga

 3. Har jag reseförsäkring i hemförsäkringen?

  I din hemförsäkring ingår reseskyddet för dig och din familj under resans första 45 dagar. Är resetiden längre än så behöver du kontakta oss före avresan. Har du egna barn under 18 år som följer med på resan, men inte bor i samma bostad som du, gäller reseskyddet även för dem under resan.

   

  Läs även vad vår rådgivare Gabriella har att säga

Foto, Lisa Engstrand