Trygghetspriset – 180 000 kr för ett tryggare Östergötland

Har du en idé som skulle öka tryggheten i östgötarnas vardag? Med Trygghetspriset vill vi hjälpa dig att förverkliga din ide, tillsammans skapar vi tryggt Östergötland fullt av möjligheter. Priset delas ut till östgötska projekt och satsningar som tydligt bidrar till en ökad trygghet där människor bor och verkar.

Vinnare 2021

 

Motala kvinnojour.jpgMotala Kvinnojour

tilldelas Trygghetspriset 2021 för er satsning på jourverksamhet för unga kvinnor. Genom att arbeta proaktivt för att nå ut till unga och sprida budskapet om att det finns hjälp i utsatta lägen visar ni engagemang utöver det vanliga inom ett mycket viktigt område. Er viljestyrka att påverka ungas möjligheter till bättre och tryggare liv gör skillnad för människor.

Under kevlaret.jpg

Under Kevlaret

tilldelas Trygghetspriset 2021 för ert arbete med psykisk hälsa hos män. Genom att bryta tabun och uppmana unga killar att prata om sina känslor och sånt som känns svårt bidrar ni till att bryta stigman och skapa trygghet. Ni fyller ett tomrum som ökar välmående och ger unga kraft och gemenskap.

samtalsringen.jpg

Samtalsringen

tilldelas Trygghetspriset 2021 för era samtal med unga killar med syftet att skapa nya tankar, nya förebilder och nya berättelser som inspirerar andra. Genom er genuina omtanke för de som ofta står utanför samhället bidrar ni till innanförskap och öppnar upp för möjligheten att välja sin egen väg i livet. 

Guldkant.jpg

Guldkant i Söderköping

tilldelas Trygghetspriset 2021 för ert stora engagemang i att skapa aktiviteter och ljuspunkter för äldre. Med era glädjespridande aktiviteter och upptåg botar ni tristess och ensamhet och bidrar till människors livskvalitet och trygghet.