Malmö samlar brottsförebyggande kompetens

Länsförsäkringars Forskningsfond samlar bland andra Polisen och fastighetsägare Sofielund för att sprida konkreta exempel på brottsförebyggande arbete. Idag och imorgon arrangeras ett forskningsdygn på Malmö Live om samarbete och social tillit.

Samhällets möjlighet att skapa och upprätthålla säkra och trygga miljöer för sina medborgare har utmanats dramatiskt under det senaste decenniet. Förändrad demografi, gängrelaterat våld, ökad narkotikaanvändning, växande utanförskap, eftersatta offentliga miljöer, ökad segregation och minskad tillit är några av utmaningarna. 

Som ett lokalt och kundägt försäkringsbolag vill Länsförsäkringar verka för en trygg samhällsutveckling. Länsförsäkringars Forskningsfond har därför bjudit in forskare och samhällaktörer till Malmö för att belysa varför tillit är viktigt för samhället och tryggheten samt ge konkreta exempel på brottsförebyggande arbete som gör skillnad.

- Förebyggande arbete är A och O, säger Kenneth Johansson, specialist på Länsförsäkringar Skåne. Vi arbetar intensivt med andra aktörer för att minska brott och skador för en trygg samhällsutveckling.

- Vi tar hjälp av forskarna för att förstå samhällsutvecklingen och dess konsekvenser samt hur Länsförsäkringar konkret kan arbeta för att öka tryggheten i samhället säger Peter Griepenkerl Lööf, chef för Länsförsäkringars forskningsfond.

Samhällsaktörerna samlas 29 - 30 augusti på Clarion Malmö Live. Bland annat kommer de namnkunniga forskarna Lars Trägårdh, Manne Gerell, Anna-Karin Ivert och Peter Lindström att delta.

 

Länsförsäkringar Skåne är ett av 23 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag. Gemensamt bildar vi Länsförsäkringsgruppen. Vi erbjuder en helhet av bank- och försäkringstjänster till privatpersoner, företagare och lantbrukare.

Se alla pressmeddelanden