Nya fonder i fondutbudet

I början av juni lanseras tre nya fonder i fondutbudet inom fondförsäkring. Fonderna Humle Småbolagsfond, DNB Nordic Small Cap och Robeco Global Credits Short Maturity inkluderas i utbudet i juni. I maj lanserades dessutom Länsförsäkringar Barnspar 2045.

Glatt barn leker med lego i vardagsrummet.

Humle Småbolagsfond och DNB Nordic Small Cap är nordiska småbolagsfonder som placerar i nordiska små- och medelstora bolag. Robeco Global Credits Short Maturity är global räntefond som placerar i krediter med kortare löptid än en traditionell global kreditfond.  

LF Barnspar 2045 är en fond som är optimerad för sparande till barn. Fonden investerar till en början i aktiefonder för att sedan trappa av risken successivt för att bli avtrappad med lägre risk när det är dags för bostadsköp eller körkort. Läs mer om LF Barnspar 2045 här.

Alla fonderna främjar hållbarhet enligt EUs regelverk (artikel 8, ljusgrön).

Nya fonder inom fondförsäkring 3 juni

  • Länsförsäkringar Barnspar 2045 (6 maj)
  • Humle Småbolagsfond
  • DNB Nordic Small Cap
  • Robeco Global Credits Short Maturity

Läs mer om fonderna i fondlistan.

Om fondutbudet inom fondförsäkring

Alla fonder inom fondförsäkring utvärderas och kvalitetssäkras kontinuerligt utifrån bland annat avkastningspotential och hållbarhet. I fondlistan återfinns alla fonder inom fondförsäkring under knappen Pensionsfonder.

Se alla nyheter