Vår organisation

Som kund är du delägare och kan påverka

Det är du och alla andra kunder som äger Länsförsäkringar Västernorrland. Allt vi gör, gör vi för er - och med er. Därför är det självklart att ni också är med och påverkar bolaget. I vårt fullmäktige, som är vårt högsta beslutande organ, sitter 49 vanliga kunder med ett starkt engagemang för vårt gemensamma bolag och för vårt län. Varje år i maj har du chansen att nominera dig själv eller någon annan klok kund till vårt fullmäktige. I oktober sker fullmäktigevalet där du kan rösta på alla anmälda kandidater Läs mer om vårt fullmäktigeval.

I ett kundägt bolag är alla vinnare. De pengar vi tjänar går inte till externa aktieägare, utan stannar hos dig som kund här i Västernorrland. Vårt mål är inte att tjäna så mycket pengar som möjligt, utan att erbjuda prisvärda produkter och bra service och att bidra till ett tryggt Västernorrland fullt av möjligheter - idag och imorgon. När det går bra för bolaget återinvesteras alltid eventuella vinster i verksamheten eller delas ut till dig som kund, genom till exempel rabatter på försäkringarna. Läs mer om våra erbjudanden och vårt samhällsengagemang.

Så här styrs vi

Fullmäktige

Fullmäktige är det högsta beslutande organet i Länsförsäkringar Västernorrland och består av 49 kunder. Här kan du se vilka kunder som sitter i fullmäktige och valberedningen.

Styrelsen

Styrelsen väljs av fullmäktige under bolagets ordinarie bolagsstämma varje år. Här finns kontaktuppgifter till vår styrelse. 

Företagsledningen

Styrelsen utser vd som tillsätter företagsledning. Företagsledningen driver bolagets verksamhet. Här finns kontaktuppgifter till vår företagsledning.